ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Με άρωμα μιας άλλης εποχής! Οι πολύτιμες φορεσιές του βυσσινόκηπου στον πεζόδρομο των Καλαβρύτων- (ΦΩΤΟ)

“Οι πολύτιμες φορεσιές από τον “Βυσσινόκηπο” του Αντόν Τσέχωφ, μίας άλλης εποχής εντυπωσίασαν το Σάββατο το απόγευμα στον πεζόδρομο τον Καλαβρύτων, με τους πρωταγωνιστές από το θεατρικό όμιλο “Πάνος Μίχος” να μας ταξιδεύουν σε μία άλλη εποχή.

Λίγα λόγια για το έργο:

Κύκνειο άσμα του Τσέχοφ, ο «Βυσσινόκηπος» (1904) είναι ένα έργο αποχαιρετισμού, ένα έργο για το τέλος μιας εποχής. Ο κόσμος αλλάζει και σε αυτό το μεταίχμιο ο συγγραφέας στήνει μια γιορτή της απώλειας. Ο υπέροχος βυσσινόκηπος βγαίνει στο σφυρί, οι ιδιοκτήτες του, αρνούμενοι να αποδεχτούν την αλλαγή, δεν κάνουν τίποτα για να τον σώσουν, η ανευθυνότητα και οι αυταπάτες κυριαρχούν, η χρεοκοπία έρχεται.

Οι ήρωες του έργου, συγχρόνως κωμικοί και τραγικοί, παλεύουν με πείσμα για λίγη ευτυχία. Παγιδευμένοι στο έλεος μιας μεταβατικής εποχής, πρωταγωνιστούν σε μια συγκλονιστική κωμωδία για το μυστήριο της ζωής. Και τότε προβάλλει το ερώτημα: «Γιατί τόση αγωνία κάτω από τόση ομορφιά;»

«Κωμωδία, στιγμές-στιγμές φάρσα» χαρακτήριζε ο ίδιος ο Τσέχοφ το «Βυσσινόκηπο»

Οι επόμενες παραστάσεις:

Σήμερα Δευτέρα 3 Απριλίου και αύριο Τρίτη 4 Απρίλιου θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις για το Γυμνάσιο, Λύκειο και ΕΠΑΛ Καλαβρύτων όπου θα ακολουθήσει και συζήτηση μετα το πέρας της παράστασης με τους μαθητές αναφορικά με το έργο.

Μην την χάσετε

Οι παραστάσεις είναι αφιερωμένες στην μνήμη του μεγάλου θεατράνθρωπου, Γιώργου Γιαννέλου πρωτεργάτη και δάσκαλου στα πολιτιστικά δρώμενα των Καλαβρύτων.

Φωτογραφίες: Φάνης Παπαγεωργίου

Σχετικές δημοσιεύσεις